Autoverzekering, Overige informatie

Diefstalcijfers van auto’s nemen toe

Diefstal van auto’s is helaas nog steeds aan de orde van de dag. Er worden dagelijks nog steeds enorm veel auto’s gestolen. Hoewel je een auto kunt verzekeren tegen diefstal, is een gestolen auto ontzettend vervelend en levert het veel papierwerk op. De mensen die het meest getroffen worden door autodiefstal, zijn vaak eigenaren van auto’s als de Volkswagen Golf, de BMW serie 3 en de Audi A5. Om te voorkomen dat de diefstalcijfers van auto’s nog verder toenemen, zet de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit zich in om de diefstal van auto’s terug te dringen.

 

 

Je auto verzekeren

Allereerst willen we je de tip geven om een auto te laten verzekeren tegen diefstal, zeker wanneer de waarde van de auto hoog is en de auto de verzekeringskosten waard is. Mocht je auto gestolen worden, dan kan je de waarde van je auto altijd claimen bij je verzekeringsmaatschappij. Dit kan bijvoorbeeld bij de autoverzekering van BOVAG of bij één van de vele andere verzekeringsmaatschappijen die zich bezighouden met autoverzekeringen.

Tips om autodiefstal te voorkomen

Toch is het het meest prettig om diefstal te voorkomen. Er zijn een aantal praktische tips om autodiefstal te voorkomen. Laat bijvoorbeeld nooit dure of kostbare spullen achter in je auto en parkeer uw auto op een plek waar veel mensen komen, omdat dieven veelal actief zijn op plekken waar het erg afgelegen is. Laat bovendien een goed alarmsysteem installeren in jouw auto, maak altijd gebruik van uw stuurslot en installeer een applicatie waarop u precies kunt zien waar uw auto is. Zo kan je op simpele manieren jouw auto minder aantrekkelijk maken voor dieven en mogelijk voorkomen dat deze gestolen wordt! Wilt u meer informatie over diefstalpreventie? Klik dan hier.

Terug naar de homepagina